пʼятниця, 26 червня 2015 р.

«Товарознавець» – звучить гордо!

Бути товарознавцем – здорово! У цьому іще раз переконалися студенти товарознавчого відділення Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу під час екскурсії на  підприємство з виробництва  молочної продукції «Данон-Дніпро».  


Для них це вже не перші відвідини виробничого обʼєкту, бо не можна вивчати товарознавство тільки за підручниками та державними стандартами. Не секрет: щоб бути затребуваним, кваліфікованим  спеціалістом, потрібно ще у студентські роки працювати зі зразками продукції, уміти визначати її якісні характеристики. Іншими словами – потрібно знати про товар все: від  компонентів, з яких його виготовляють, до реалізації готового продукту на полицях магазину.

Щойно переступивши «поріг» підприємства, майбутні  товарознавці почали дивуватися і захоплюватися.  Щоб потрапити у «серце» заводу, потрібно було одягнути халати, бахіли  та головні убори. Нічого дивного! Адже головне під час виготовлення продуктів  харчування – це не лише їх якість, а й дотримання санітарних та гігієнічних норм.


Студентів  зацікавили  такі, на перший погляд, звичайні речі, як доставка молока, перевірка його на якість, велетенські розміри холодильників для збереження готової продукції. Але найбільш вражаючим для них став процес перетворення звичайного коровʼячого молока на улюблений для багатьох людей продукт – йогурт.


Сміливо можна сказати, що екскурсія  на «Данон-Дніпро»  була не тільки  цікавою  та  пізнавальною, а й «смачною», бо студентів запросили взяти участь у дегустації молочної продукції.
У майбутніх товарознавців  лишилася  маса  приємних  спогадів, а ще впевненість  у тому, що майбутня професія вибрана правильно – до душі!

Наталія Остапчук, Алла Сергазіна – викладачі коледжу


Немає коментарів:

Дописати коментар