Я не виняток, у мене теж була мрія. Ще будучи школяркою, я уявляла себе власницею кав’ярні. Зараз мені 21 рік, і я з гордістю кажу, що дитяча мрія здійснилася. Уже минув рік, як ми з чоловіком відкрили кав’ярню «Honest Cup», яка знаходиться в центрі Херсона. У ній ви завжди зможете скуштувати ароматну каву з десертом, відчути приємну та спокійну атмосферу.
Переконана, що в цій справі, як і в будь-якій іншій, дуже важливо мати велике бажання бути кращими, постійно удосконалюватися. Це і є основою успіху, хоча, безумовно, є ще цілий ряд факторів, що впливають на здійснення мрії. Добре, коли твою ідею підтримують рідні, близькі, однодумці. Мене підтримав чоловік, і зараз ми разом розвиваємо сімейний бізнес.
Мене завжди цікавила сфера обслуговування, тому я навіть не сумнівалася, що майбутня професія буде пов’язана саме з нею. Так я стала студенткою спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу. Звісно, навчання зробило мене ближчою до здійснення мрії, бо у коледжі отримала ґрунтовні знання, пройшла практику, отримавши перший досвід роботи у сфері обслуговування. Після закінчення коледжу я паралельно працювала в кількох закладах, потім у Києві відточувала свої навички, дізнавалася про специфіку роботи в закладах різних типів.
Зараз маємо багато ідей щодо реорганізації нашої кав’ярні, покращення обслуговування відвідувачів. Тому очікуємо закінчення карантину, аби реалізувати задумане, так би мовити, перевести плани з «режиму очікування» в дійсність.
Ми розуміємо, що в нашому бізнесі велика конкуренція, тому, щоб бути кращими у своїй сфері, не можна халтурити, ставитися до роботи без душі. Дбаємо, щоб відвідувачі були задоволеними, приходили до нас знову і рекомендували своїм друзям. А для цього використовуємо кращі сорти кави, співпрацюємо з львівською кав’ярнею «Палярня Чехович», дбаємо про затишок і комфорт приміщення.
На мою думку, ресторатор повинен володіти якостями перфекціоніста: чітка організація справи; вимогливість до всіх і до себе, в першу чергу; відповідальність; мудрість та передбачливість, які допоможуть прогнозувати й убезпечувати свою справу від різних ризиків; уміння підібрати персонал однодумців, які завжди готові учитися, іти в ногу з часом.
Зараз, уже маючи професійний досвід, можу впевнено сказати: немає нічого неможливого. Головне – мати бажання. Саме цілеспрямованості бажаю всім сьогоднішнім студентам, які мріють пов’язати своє життя зі сферою готельно-ресторанного бізнесу і відкрити свою справу.
Віолетта Ситник,
записала Алла Сергазіна
Немає коментарів:
Дописати коментар