Новорічно-різдвяний період – це час насолод, насамперед кулінарних. Адже традиція смачно їсти на свята нікуди не зникає. До того, окрім звичних страв, хочеться готувати щось нове, аби віддати належне духу сучасності.
Зокрема в Європі й усьому світі імбирний пряник давно став традиційним смаколиком, який є обов’язковою окрасою різдвяних свят. Створення і розпис пряників – це приваблива ідея для підприємницької діяльності. Кому не сподобається смачний і красивий сувенір на свята!
А упакування дозволяє зберегти і захистити пряник при транспортуванні. Додатковий декор коробки надає ноток святковості.
Тому для кожного пряника створили упакування – коробку з екраном, у який пряник складається на наповнювач у вигляді соломки.
Керівники гуртків «Успішний ресторатор» та «Концепція успіху» провели творчий майстер-клас з декорування пряників та оформлення упакування. Учасники майстер-класу мали нагоду:
- одержати рецепт духмяного пряничного тіста та секрет тонкощів його приготування;
- оволодіти сучасними видами та техніками розпису;
- власноруч красиво та креативно задекорувати пряник-прикраса на ялинку;
Популярність таких пряників, крім оригінального смаку, пояснюється тим, що їх невід’ємною частиною є яскравий розпис глазур’ю. Тож під час майстер–класу звертали увагу на правила користування кондитерським мішком та правилами малювання глазур’ю по кондитерських виробах, а далі повинна працювати художня фантазія.
Незважаючи на те, що справа це досить тривала і трудомістка, сам процес є творчим і буквально затягує. Учасники з великим захопленням прикрашали своє чарівне печиво: це ялинки, сніжинки, будиночки, сніговички та інше. Під час майстер-класу розглянули декілька видів упакувань і зробили власноруч коробку.
Пряник – це перш за все витвір мистецтва, який наповнює наші серця радістю!
Анна ІВАХНЕНКО
Наталія ОСТАПЧУК
Немає коментарів:
Дописати коментар