25 вересня 2015

Вивчаємо дисципліну «Товарознавство продовольчих товарів» на виробництві

 
 Хто хоча б один раз не куштував сир? Ви скажете: «І не один раз!» Це дуже добре, тому що цей харчовий продукт виготовляється з молока домашньої худоби: корів, кіз, овець, буйволів.

  Сир - це джерело кальцію, фосфору, вітамінів А, В2, В12, амінокислот і білку. Дієтологи стверджують, що для забезпечення балансу мінеральних речовин і підтримки здоров'я організму людина має споживати не менш шести кілограмів сиру на рік. Цей продукт обов'язковий у раціоні дітей, підлітків, вагітних жінок, а також людей, які витрачають упродовж дня багато енергії.
  24 вересня 2015 року студенти спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» ознайомилися з секретами виробництва сирів на виробничому підприємстві ДП «Гауда», розташованому недалеко від Херсона.
  Майбутнім товарознавцям показали, як спеціалісти цього молокозаводу проводять лабораторні дослідження молока, як відбувається приймання сировини, її охолодження і переробка в готову продукцію (йогурти, кефір, молоко, твердий сир, бринзу, плавлений сир).



Шлях перетворення коровячого молока на йогурт



Так надають форму нашому улюбленому сиру


Великі ванни для соління сиру вражають



Сир, що дозріває на стелажах


Маркування і пакування на наших очах


  Студентам товарознавчого відділення також розповіли, як правильно дегустувати готову продукцію. Виявляється, не все так просто: спочатку потрібно смакувати знежирені та солоні продукти, а потім такі, які більш насичені жирами, та солодкі.
  Цікаві розповіді директора і головного технолога підприємства про виробництво сиру та кисломолочних продуктів, смачну дегустацію наприкінці екскурсії студенти нашого коледжу запам’ятають надовго.
  Цікаві розповіді директора і головного технолога підприємства про виробництво сиру та кисломолочних продуктів, смачну дегустацію наприкінці екскурсії студенти нашого коледжу запам’ятають надовго.




Дякуємо тобі, рідний коледже, за цікаві заняття!
Остапчук Наталья Альбінасівна, викладач коледжу

Немає коментарів:

Дописати коментар